900 fundament till fyra mil järnväg.Storfors

av Ulf H, 9/6 2011, 20:18 (4699 dagar sedan)

900 fundament till fyra mil järnväg.Storfors

.Arbetet med elektrifieringen av järnvägen Kristinehamn–Nykroppa har fortsatt efter att regeringen avslagit en överklagan.
I ett första steg ska cirka 900 betongfundament placeras ut till elstolparna.
.Nedgrävningen av fundamenten kommer att ske främst under kvällar och nätter för att påverka järnvägstrafiken så lite som möjligt. Arbetet har startat från Nykroppa och kommer att pågå tills att alla fundamenten är nedgrävda på den knappt fyra mil långa sträckan.

Trafikverket informerar också om att de boende kan uppleva störningar från arbetet men att berörda fastighetsägare ska informeras av entreprenören.

Platschef Erik Nilsson på Trafikverket berättar att trädsäkringen av spåret också kommer att påbörjas i sommar. Ett arbete som kommer att pågå året ut precis som uppsättning av kontaktledningar till elektrifieringen.

Syftet med elektrifieringen är att ersätta dieselloken med ellok och förbättra förutsättningarna för gods- och persontrafiken. Den 19 juni upphör dock persontrafiken när satsningen på Genvägen läggs ned. Staten skjuter inte längre till några pengar.

Lars Bull, vd på Värmlandtrafik, säger att diskussion pågår mellan de berörda landstingen i Värmland, Örebro och Dalarna om finansiering. Samtidigt är underlagen för resande låg, eller cirka 25 000 personer per år.

http://www.vf.se/nyheter/storfors/900-fundament-till-fyra-mil-jarnvag
..


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

Jag vill lägga till följande på denna sida: