Välkommen til Svenska-lok´s forum

av Tommy Nilsson ⌂ @, Ringsted, tisdag, april 26, 2011, 13:56 (3391 dagar sedan)
Redigerad av Tommy Nilsson, onsdag, november 14, 2018, 13:23

Välkommen til Svenska-lok´s forum - platsen där järnvägsinteresserade diskuterar stort och smått, nytt och gammalt kring det spännande ämne järnvägor!
Här är en kort sammanfattning i hur du användar forumet som jag hoppas alla vill läsa (och följa). Forummet är öppet för såväl registrerade som uregistrerade användare. Jag förväntar en vänlig ton och förbehåller mig rätten till att ta bort både inlägg och användare utan förvarning.

Skriva ett inlägg
När du vill skriva ett nyt inlägg, klickar du på "Nytt ämne" precis nedanför titlen. Om du vill besvara et eksisterande inlägg, klickar du på "Svara på inlägg
" under det aktuella inlägg. Båda länkarna leder till en sida där du kan skriva din tekst. Till höger om textrutan finns en rad knappar som du kan formatera din text med (fet, kursiv, färger, etc.). Dessutom kan du krydda din text med olika smilies.

Du kan också visa bilder i dina inlägg och det kan göras på två olika sätt; antingen genom att länka till en bild, där redan finns på nätet eller själv att ladda upp en bild till forumet. För att länka till en bild på nätet, klickar du på knappen "Bild" och kopierar bildadressen ind i den lilla ruta som dyker upp. Om Windows "klagar", tryck bara ok och försök igen. Om du själv vill ladda upp en bild till forumet, klickar du på knappen "Ladda" och hittar bilden på din hårddisk i det fönster som öppnas. Den maximala storlek på bilder i forumet är 1000 x 800 pixlar, så om din bild är större, kommer den automatiskt att skalas ner. När bilden är uppladdad korrekt kommar detta meddelande: "Bild korrekt upplastad" samt "Klicka på bilden för att infoga det i ditt inlägg". Klicka på bilden och det kommer nu att införas i ditt inlägg. Observera att det finns en timeout på ca. 20 minuter, så om du är mer än 20 minuter om att skriva ditt inlägg, bör du skriva det i Word eller liknande och sedan kopiera den färdiga texten över i forumet.

Du registrerar dig som användare i forumet genom att klicka på ”Registrera” i det övre högra hörnet och sedan fylla i alla fältar. Du måste ange en giltig e-postadress då där sänds ett e-mail till adressen som du måsta bekräfta. Fördelen med registrering är att du kan undvika att ange samma information varje gång du skrivar eller svarar på ett inlägg. Ytterligare kan du i din profil skriva om, vad du intresserar dig om och dessutom kan du skapa din egen signatur, som placeras nedanför alla inlägg du skriver. Du öppnar din profil genom att klicka på ditt eget namn (när du är inloggad) i det övre högra hörnet. Maximal storlek på en signatur är 600 x 80 pixlar och du kan använda både text, ritningar och bilder. Det är tillåtet att använda små teckningar från Svenska-lok i din signatur (men bara här i Svenska-lok´s forum) och du infogar en ritning i signaturfältet på detta sätt: (img) http://www.jernbanen.dk/Tegninger/Mini/SJ_Motor/SJ_Rc.gif (/img) Parentes måste dock ersättas med [img] och [/img].

Prova också att justera de olika inställningarna i den övre menyraden: "Kollapsa trådar" och "Tabellvisning" för att hitta den layout som passar dig bäst.

Svara gerna på det här inlägget, om du har frågor till användningen av forumet.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

  • Välkommen til Svenska-lok´s forum - Tommy Nilsson, 2011-04-26, 13:56 [*]
Jag vill lägga till följande på denna sida:Copyright © 2020 Svenska-lok.se - Ansvarig utgivare: Webmaster Tommy Nilsson - Kontakta redaktionen